Ympäröivä maailma tuntuu ajoittain jopa julmalta ja karulta. Me uskomme, että vain toimimalla pystymme muuttamaan sitä. Kaikki eivät ehkä löydä sisältään Greta Thunbergia, joka oli vain 16-vuotiaana ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Voimme silti löytää sisältämme yrittäjän, joka mullistaa tavan johtaa tai luo uudenlaisen palvelukokonaisuuden. 

Uskomme, että Suomessa on maailman parhaat osaajat. Tästä osaamisesta pitäisi luoda innovaatioita. Meidän mielestämme tarvitaan nuorten näkemyksiä siihen, millaisia palveluita ja tuotteita nyt luodaan. Meidän tavoitteena on edistää Suomen vientiä, jonka uskomme tapahtuvan, mikäli Suomessa on tarpeeksi innovatiivisia yrityksiä. 

Ennen ajateltiin, että yrittäjäksi voi ryhtyä vain silloin, kun uraa ja osaamista on luotu jonkun toisen palveluksessa vuosikymmeniä. Toivoisimme, että nuoret ymmärtäisivät, ettei yrittäminen ole välttämättä niin hankalaa tai kuluttavaa, kuin kuvitellaan. 

Yrittäjyys tuo mahdollisuuksia luoda omannäköinen maailma, niin yhteiskunnallisesti kuin henkilökohtaisella tasolla. Yrittäjyys mahdollistaa sen, että voit suunnitella omat aikataulusi, työskennellä missä haluat ja koota ympärillesi sopivan tiimin. 

Meidän kahden ihanteellisessa yhteiskunnassa kaikkien ideat, ajatukset ja osaaminen tuntuisivat merkitykselliseltä. Olemme nähneet valtavan työn omien saavutuksiemme eteen. Annika ryhtyi yrittäjäksi vain 16-vuotiaana ja työllisti itsensä täysipäiväisesti 19-vuotiaana. Maria on päässyt ulkomaille kehittämään omaa liikeideaansa paikalliseen yritykseen. Ymmärrämme, etteivät nämä olisi olleet mahdollisia ilman vahvoja tukiverkkoja. 

Kaikilla ei ole yhdenvertaiset mahdollisuudet ja meidän jokaisen on tärkeä tiedostaa se. Tavoitteemme on yhdenvertaistaa maailmaa vaikuttamalla asioihin omalla toiminnallamme. Esimerkillämme haluamme kannustaa nuoria samaan. Yrittäjyydestä haaveilu, sen suunnittelu ja liiketoiminnan kehittäminen ovat tuoneet meille sellaisia onnistumisen tunteita, joita toivomme jokaisen kokevan elämässään. 

Annika ja Maria ovat yrittäjähenkisiä nuoria, jotka julkaisevat Bisnesvallankumous podcastia. He järjestävät 25.–26.10.2019 24 tuntia kestävän livestreamin, jonka tarkoituksena on kerätä varoja Lasten ja Nuorten säätiölle. Vieraiksi saapuvat mm. Lasten ja Nuorten Säätiön asiantuntija Sara Peltola, Dreamsteri Robson Lindberg, Big Brotherista tuttu Tarina Rau, näyttelijä Pentti Helin ja Stream Startup Festivalin toimitusjohtaja/perustajajäsen Alexandra Santos.

Voit kuunnella lähetystä täällä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1