Kolme nuorta, kolme tarinaa ja kolme unelmaa. Matkaa ja askelia kohti oman tulevaisuuden polkua. Oivalluksia ja inspiraation äärellä tapahtuvia kohtaamisia. Koskettavia ihmisen näköisiä tarinoita. Tilanteisiin heittäytymistä avoimena hetkelle ja kohtaamiselle sellaisenaan. Rohkeuden säveliä mukailevan taajuuden kanssa matkaamista. 

Mitä tapahtuu, kun omalle unelmalle antaa kasvot? 

Kun unelma saa tilaa kasvaa ja kehittyä, vahvistua. Kun joukko ihmisiä istuu toistensa vierelle ja ihmisen kokoinen tila ylettyy joka suuntaan. Kun kolme toisilleen tuntematonta nuorta jakavat palan itsestään, tietämättään tulevasta, ja antavat arvoa ohjelman tälle hetkelle. Kun odotukset saavat sanoin ilmastavan muodon tai sanoista kumpuava liekki pureutuu syvemmälle. Kun kysymysten ympärille muodostuu vastauksia. Kun kysymykset synnyttävät uusia kysymyksiä. Kun kohtaamisten tuoma innostus saa unelmaa mukailevaa syvyyttä. 

Vierellä kulkijan tavoin pääsimme tukemaan näiden kolmen upean ja lahjakkaan nuoren aikuisen matkaa siinä heidän omalla polullaan. Omia vahvuuksiaan ja voimavarojaan miettien. Oman hyvän elämän teemojenkin äärellä keskustellen. Rohkeuden olemukseen tutustuen ja rohkeuden keskiössä seisten. Vierellä kulkijan tavoin yhtenä tärkeimpänä elementtinään kannustaminen. Ihmisenä ihmisen vierellä matkaten. Arvoihin pohjautuvan elämän opeista ihmisen kokoista kasvua ammentaen.  

Nähden, miten oma unelma kasvaa ja kehittyy, tarkentuu. Nähden, miten kohtaamisten myötä tullut kiitollisuus vie lähemmäs omaa itseä. Nähden, miten oma itsensä riittää. Miten menneisyyttään jarrun tavoin pitänyt uskaltautuu päästämään irti kurkottaakseen kohti unelmaansa. Miten rohkeuden puuttuessa avoimuudesta virtaa saanut vahvistuu. Miten oman kasvun ja kulmakivien äärellä tullut näkyy ajatusmallien virrassa. 

Epäonnistumiset ja onnistumiset. Opit ja oivallukset siitä, miten vahva asema juuri niillä elämän myötä tulleilla epäonnistumisilla onkaan. Miten harha-askelien myötä tullut ei rajaa tai rajoita oman tulevan polun suuntaa. Miten epäonnistumisen äärellä itsessään on oppimisen ydin. Nähden ja hyväksyen sen, mistä on tullut ja millaisen matkan on jo kulkenut. Oman itsensä kanssa samalla puolella kulkemista opetellen ja taustalle tilaa ja arvoa antaen. Sallien sen olla, mikä on ollut ja siitä kasvulle kimmoketta määrittäen. 

Taustalla takana on tarina. Edessä on aika, jolloin tarina jatkuu. Tietäen, mistä on tullut ja lähtenyt. Sen vieden lähemmäs sitä, minne on menossa. Ymmärryksen myötä muutoksiin kiinni pääsemällä, kun oma polku rakentuu omalle tarinalle.  

Kun “miksi minä” saakin rohkeutta olla “koska minä”. Kun joukko aluksi toisilleen vieraita tutustuu ja elää toistensa matkalla mukana. Kun yhdessä tekeminen tukee yksilön näköistä matkantekoa. Koska ei kuka vaan, mutta hän. Riittävänä matkalleen, omalle polulleen. Unelmalleen tilaa antaen, siihen uskoa vahvistaen ja ihmisen kokoista matkaa rakentaen.  

Koska näissä unelmissa asuu rohkeus.  

Ja koska näissä nuorissa itsessään on rohkeus.  Kuva: Classic-jäätelö

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1