Nuorten ja koko väestön arkeen vaikuttaa tällä hetkellä monia kehityskulkuja, joiden vaikutuksia kukaan ei pysty varmuudella ennakoimaan. Esimerkiksi työn voimakas murros haastaa merkityksellisyyden ja identiteetin perinteisiä lähteitä ja eriarvoistuminen asettaa hyvinvointiyhteiskunnan uusien haasteiden eteen.  

Lisäksi ilmastonmuutos uhkaa lähes kaikkea sitä hyvää, josta olemme yhteiskuntana tottuneet nauttimaan, jopa pitämään itsestäänselvyytenä. 

Näiden isojen muutosten rinnalle vuonna 2020 tuli pandemia, joka muutti voimakkaasti arkeamme. Erikoinen vuosi nosti esiin säätiömme vahvuudet. Pystyimme vauhdilla viemään lähes kaiken toimintamme verkkoon ja uusiutumaan ketterästi nopeammin kuin olisimme itsekään uskoneet.  

Tämä on erityisen tärkeää, sillä nuoret ansaitsevat koronan tuoman epävarmuuden vuoksi aiempaa enemmän tukea ja uskon valamista tulevaan. 

Perustehtävämme on ajankohtaisempi kuin koskaan 

Keskeinen syy Lasten ja nuorten säätiön perustamiselle oli, että Suomesta puuttui yritysten kanssa yhteistyössä toimiva, ennaltaehkäisevää nuorisotyötä tekevä järjestö. Nyt kaksikymmentä vuotta myöhemmin olemme edelleen tällä tiellä poikkeuksellisen laajan ja sitoutuneen kumppaniverkostomme kanssa.  

Historiamme aikana olemme tavoittaneet satojatuhansia nuoria ja kymmeniätuhansia heidän parissaan työskenteleviä ammattilaisia Suomessa ja yli kymmenessä muussa maassa.

Monipuolinen historia ja työ nuorten parissa antaa hyvän pohjan säätiön työlle. Juhlavuonna haluamme juhlia ennen kaikkea tulevaa. Yhteiskunnan nopean muutoksen keskellä säätiön nykyinen perustehtävä on ajankohtaisempi kuin koskaan: vahvistamme nuorten tulevaisuususkoa. 

Kahdenkymmenen vuoden aikana olemme aidosti saaneet viritettyä säätiömme työn siihen, että pystymme yhdessä nuorten kanssa ratkaisemaan yhteiskunnan haasteita, ja rakentamaan tulevaisuutta, jossa jokainen voi kokea elämänsä merkitykselliseksi. 

Vaikka tavoitteemme ovat isoja, minulla on vahva luotto siihen, että pystymme säätiössä toteuttamaan vaikuttavasti perustehtäväämme myös tulevien vuosikymmenten aikana.  

Kumppaniverkostomme rooli on tässä keskeinen, mutta vielä sitäkin suurempi merkitys on ammattitaitoisella, eteenpäin katsovalla ja työhönsä suurella intohimolla suhtautuvalla henkilökunnalla – ja niillä nuorilla, joiden kanssa saamme tehdä työtä.  

Haluankin kiittää lämpimästi kaikkia vuosien varrella säätiössä vaikuttaneita. Ilman teitä emme olisi tässä. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1