Lasten ja nuorten säätiö tarjoaa lapsille ja nuorille tietoa, taitoja ja mahdollisuuksia tehdä tulevaisuutta. Säätiön toiminnalla vastataan tarpeisiin, jotka nousevat suomalaisten lasten ja nuorten arjesta.  

”Lapset ja nuoret ovat eläneet viimeiset vuodet monien samanaikaisten kriisien leimaamassa maailmassa. Sillä on ollut suuri vaikutus siihen, miltä tulevaisuus heistä näyttää. Haluamme joulukeräyksessämme kutsua yritykset ja organisaatiot rakentamaan kanssamme toivon ilmapiiriä”, toteaa lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen

Otava tukee lasten ja nuorten lukuiloa 30 000 eurolla

Otava osallistui Lasten ja nuorten säätiön joulukeräykseen 30 000 euron lahjoituksella, jolla tuetaan lasten ja nuorten lukuiloa. Otavan lahjoituksen turvin päiväkodeissa ja oppilaitoksissa ympäri Suomen järjestetään muun muassa tarinoiden tuottamiseen ja yhdessä lukemiseen innostavia työpajoja ja tapahtumia. 
 
”Lasten ja nuorten innostaminen kirjojen maailmaan on meille Otavassa tärkeää ja haluamme tänä jouluna tukea lasten ja nuorten lukemisen edistämistä tekemällä lahjoituksen Lasten ja nuorten säätiölle”, kertoo Eva Reenpää, joka aloittaa Kustannusosakeyhtiö Otavan uutena toimitusjohtajana 1.1.2023.  
 
”Lukeminen lisää ymmärrystä maailmasta, kasvattaa empatiaa ja vahvistaa keskittymiskykyä. Lukutaito antaa keinoja sanoittaa omia tunteita ja luo pohjan myös itseilmaisulle. Lukemiseen kannustaminen on yksi keino vahvistaa lasten ja nuorten tulevaisuususkoa”, kertoo Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen.   
 
Olkaa yrityksenä tai organisaationa mukana kasvattamassa toivoa. Osallistukaa lasten ja nuorten säätiön joulukeräykseen

Osallistumalla joulu­keräykseen olette mukana tukemassa lasten ja nuorten tulevaisuus­uskoa monin tavoin:

  • Tunnettujen Dreams-lähettiläiden kouluvierailut innostavat oppilaita unelmoimaan ja löytämään omia vahvuuksiaan 
  • Tulevaisuuskoulu vie tulevaisuuden tutkimuksen menetelmiä kouluihin ja osoittaa, että jokainen voi vaikuttaa tulevaisuuden suuntaan 
  • Ensi vuonna julkaistava TET.fi-sivusto tulee tekemään työelämään tutustumisesta entistä mielekkäämpää ja yhdenvertaisempaa 
  • Read Hour -kampanja lisää lasten ja nuorten lukuiloa: lukeminen lisää ymmärrystä maailmasta, kasvattaa empatiaa ja vahvistaa keskittymiskykyä.  
  • Lisäksi Lasten ja nuoren säätiö tekee töitä kaikista haavoittuvassa elämäntilanteessa olevien nuorten parissa. Monipuolisen luovan toiminnan ja erilaisen työpajojen avulla vahvistetaan nuorten itsetuntemusta ja ehkäistään syrjäytymistä.  

Lisätietoja:

Olli Alanen

toiminnanjohtaja

olli.alanen@nuori.fi

050 502 5007

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1