Mistä nuoret unelmoivat vuonna 2024?

Unelmien kevätjuhla: Ilmoittaudu mukaan Dreams Unelmastriimiin!

Kouluvuosi on hyvä päättää unelmoimalla! Toukokuun viimeisellä kouluviikolla järjestetään kaksi Dreams Unelmastriimiä, joissa näyttelijä-ohjaaja Pamela Tola ja Dreams-lähettiläsjoukon uusin tulokas, mediapersoona Thobias Thorwid jakavat tarinansa ja kannustavat nuoria kohtia unelmia.  

Unelmien kevätjuhlan Unelmastriimit julkaistaan tiistaina 28.5. kello 9 ja ne ovat katsottavissa ryhmällenne sopivaan aikaan perjantaihin 31.5. klo 16 asti.

Yksi Unelmastriimi kestää 45 minuuttia, ja halutessanne voitte katsoa molemmat tarjolla olevat Unelmastriimit. Ilmoittautumalla mukaan saat YouTube-linkin Unelmastriimeihin sähköpostiisi.  

Ilmoita koulusi tai luokkasi mukaan viettämään Unelmien kevätjuhlaa:

Unelmastriimien katsomiseen tarvitset vain tilan ja mahdollisuuden esittää lähetystä oppilaille esimerkiksi isolta näytöltä. 

Unelmien kevätjuhlaan osallistuminen on kouluille maksutonta.  

Dreams-­ohjelma on käynnissä koko koulun lukuvuoden. Se tavoittaa vuosittain tuhan­sia nuoria eri puolilta Suomea.

Lasten ja nuorten säätiön Dreams-ohjelmassa yleisölle tutut Dreams-lähettiläät vierailevat yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa kertomassa oman kasvutarinansa. Tarinoiden avulla Dreams-lähettiläät rohkaisevat nuoria unelmoimaan sekä pohtimaan vahvuuksiaan ja oman polkunsa suuntaa.

Dreams-kouluvierailuja on tehty vuodesta 2003 lähtien ja vierailut tavoittavat vuosittain tuhansia nuoria eri puolilta Suomea. Nuorten unelmointia ja uskoa tulevaisuuteen tukevat Pohjola Vakuutus ja useat osuuspankit ympäri maan. 

Liputamme unelmoinnin puolesta yhdessä Pohjola Vakuutuksen kanssa.

Lue alla olevasta linkistä Dreams-lähettiläiden Elina Gustafssonin ja Johannes “Hatsolo” Hattusen ajatuksia Dreams-vierailuista sekä yhteistyöstämme Pohjola Vakuutuksen kanssa.

Haluaisitko Dreams-vierailun omaan kouluusi?

Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä, jos voimme tarjota vierailua alueellenne.

Lisätietoja

Meri-Tuuli Lönn

Tuottaja (Dreams-vierailut)

meri-tuuli.lonn@nuori.fi

044 508 8535

Wilhelm Hörhammer

Ohjelmapäällikkö

wilhelm.horhammer@nuori.fi

050 373 9229

Dreams-lähettiläät

Mohammad Al-Emara

Jalkapalloerotuomari 

Mohammad Al-Emaran elämään on mahtunut paljon uusia alkuja. Saavuttuaan Saudi-Arabian pakolaisleiriltä Suomeen, jalkapallosta muodostui hänelle rakas asia. Mohammad unelmoi suurista stadioneista pelaajana, mutta saavutti ne lopulta erotuomarin roolin myötä. Useasti vuoden erotuomariksi valittu Mohammad rohkaisee nuoria unelmoimaan ja tarttumaan uusiin alkuihin. Unelmat voivat toteutua tavalla, jota ei vielä itsekään tiedä. 

Rosa Coste

Artisti, biisintekijä

Rovaniemeläinen Rosa Coste päätti kuusivuotiaana haluavansa olla laulaja, kun seurasi Idols-laulukilpailun finaalia. Dreams-vierailuillaan Rosa rohkaisee nuoria unelmoimaan ja pohtimaan, millainen ystävä on ja millaisia henkilöitä valitsee ympärilleen. Nuorempana Rosa teki mieluummin turvallisia varmoja valintoja, kunnes uskaltautui lukion jälkeen lähtemään au pairiksi. Sen myötä hän rohkaistui ja ryhtyi toteuttamaan unelmaa muusikon urasta. Ensimmäisen kappaleen julkaisun jälkeen Rosa Coste palkittiin Indie Awardseissa vuoden tulokkaana vuonna 2022. 

Elina Gustafsson

Puhuja, inspiroija ja entinen huippunyrkkeilijä

Elina Gustafsson on energisen rehellinen puhuja, joka kulkee omia polkujaan avoimesti omana itsenään. Porista kotoisin olevan Elinan kouluvuodet kuluivat enimmäkseen pelleilyyn ja häiriköintiin. Hän ei ole halunnut suostua muiden muovaamaan muottiin, minkä hän on myös kääntänyt vahvuudekseen. Elina on luonut päämäärätietoisesti omannäköistä elämää niin huippunyrkkeilijänä kuin inspiroivana puhujana. Hän kannustaa Dreams-vierailulla nuoria luottamaan kykyihinsä ja olemaan omia itsejään. 

Johannes ”Hatsolo” Hattunen

Breikkaaja

Johannes ”Hatsolo” Hattunen tiesi jo nuorena haluavansa olla yksi maailman parhaista tanssijoista. Nuorempana hän sai kuulla paljon vähättelyä, naureskelua ja jopa kiusaamista unelmastaan. Energisillä Dreams-luennoillaan Hatsolo kannustaa nuoria uskomaan omaan asenteeseensa. Hän rohkaisee jokaista tekemään elämästä oman näköistä ja toisaalta myös kannustamaan kavereita samaan. 

Tomi Kaukinen

Yrittäjä ja burnout-selviytyjä

Tomi Kaukinen on monen kokenut puhuja ja kouluttaja. Hän puhuu energisesti polustaan metrojen siivoojasta startup-yrittäjäksi ja kertoo avoimen rehellisesti kokemastaan burnoutista ja siitä seuranneesta masennuksesta. Nuorille Tomi korostaa, että on uskallettava kokeilla eri juttuja ja välillä epäonnistua. Hän viestii siitä, miten vastoinkäymiset voi kääntää onnistumiseksi.    

Krista Kosonen

Näyttelijä

Krista Kosonen kärsi nuorena heikosta itsetunnosta. Hän kasvoi jo lapsena muita pidemmäksi, mikä romutti itsetuntoa entisestään. Nuorille hän painottaa itsensä hyväksymistä sellaisena kuin on ja ettei itsetuntoa kannata rakentaa ulkonäön varaan. On tehtävä asioita, joista nauttii ja joiden kautta voi kokea onnistumisia. Krista korostaa myös lukemisen merkitystä. Runsas lukeminen nuorempana on vaikuttanut siihen, että hänestä tuli myöhemmin näyttelijä. 

Alexandra ”Lxandra” Lehti

Artisti, lauluntekijä

Alexandra on kanavoinut luovuuttaan eri tavoin koko elämänsä ajan, kuten leikkien, valokuvaten, biisejä kirjoittaen ja näytellen. Koulussa häntä kiusattiin ja jätettiin ulkopuolelle. Musiikkiurallaan hän on kipuillut esiintymisjännityksen ja täydellisyyden tavoittelusta johtuvien suorituspaineiden kanssa. Alexandra on opetellut elämään ja työskentelemään niin, että hauskuus ja nautinto säilyvät. Hän rohkaisee nuoria uskaltamaan luottamaan itseensä ja pitämään kiinni omista kiinnostuksen kohteista, vaikka ne tuntuisivat noloilta. Tärkeintä on seurata omaa polkuaan. 

Robson Lindberg

Maailman paras aivovammapotilas

Robson Lindberg loukkaantui vakavasti jääkiekko-ottelussa keväällä 2016. Hän oli 30-vuotias. Myöhemmin diagnoosi pysäytti: kahdeksan aivoverenvuotoa ja keskivaikea aivovamma.​ Dreams-luennoillaan Robson luo nuorille uskoa siihen, että kaikki on mahdollista, kun ottaa vastuun omasta asenteestaan ja tekemisestään.

Tommy Lindgren

Muusikko

Tommy Lindgren muistuttaa nuorille, että lahjakkuus johonkin asiaan on vain lähtökohta ja tarvitaan innostusta, joka vie lahjakkuutta eteenpäin. Jokaisella on mahdollisuus olla lahjakas jossain. Hän korostaa Dreams-luennoillaan omien kiinnostuksen kohteiden tunnistamista ja niiden toteuttamista. Myös kavereiden tuki auttaa, sillä yhdessä voi tehdä enemmän kuin yksin.

Hassan Maikal

Laulaja-lauluntekijä 

Hassan Maikal kannustaa nuoria kokeilemaan rohkeasti uutta. Jos jokin asia ei tunnukaan omalta, sen voi aina lopettaa ja kokeilla jotain muuta. Tärkeintä on, että uskaltaa avoimin mielin hakeutua uusien juttujen pariin. On tärkeää uskaltaa epäonnistua, jotta voi onnistua. Hassan puhuu Dreams-vierailullaan myös kahden kulttuurin välissä kasvamisesta, isättömyydestään ja yksinäisyydestä. 

Laura Peippo

Yrittäjä

Laura Peipon Dreams-luennot ovat täynnä energiaa. Urheilullinen Laura unelmoi nuorempana pikajuoksijan urasta ja opiskeli Rovaniemellä kokiksi. Ala ei kuitenkaan ollut oikea, ja nyt hän tekee työtä urheilun ja liikunnan parissa. Vuonna 2017 hänet valittiin Suomen iloisimmaksi yrittäjäksi. Laura kannustaa nuoria päättämään itse, miksi haluaa tulla. Elämässä kaikki on mahdollista, unelmat ovat toteuttamista varten. 

Christoffer Strandberg

Näyttelijä

Christoffer Strandberg kannustaa nuoria uskaltamaan, hyväksymään itsensä ja luottamaan muihin. Jos uskaltaa, niin on askeleen lähempänä unelmaa. Olennaista on tehdä asioita, jotka tuntuvat itsestä hyvältä. 

Thobias Thorwid

Thobias Thorwid

Urheilija, mediapersoona

Thobias Thorwid on työskentelyt kymmenen vuotta Ruotsissa radio- ja tv-alalla. Aikuisiällä syntynyt intohimo cheerleadingia kohtaan sai hänet hyppäämään tuntemattomaan ja muuttamaan Suomeen, vaikka hän ei osannut suomen kieltä lainkaan. Uuden urheilu-uransa lisäksi Thobias on viihdyttänyt yleisöä muun muassa Ylen kanavilla ja somessa. Hän haluaa näyttää, ettei koskaan ole liian myöhäistä unelmoida ja olla uskollinen omille tavoitteilleen ja uskaltaa panostaa niihin täysillä. Kuva: Flickorna Productions

Pamela Tola

Näyttelijä-ohjaaja

Pamela Tola joutui lapsena lastenkotiin. Hänelle olosuhteet tai menneisyys eivät yksin määritä tulevaisuutta. Näytteleminen oli Pamelan unelma jo nuorena. Hän kokee, että vahva unelma on häntä myös eniten ohjannut eteenpäin. Nuoria hän kannustaa olemaan lannistumatta huonoista kokemuksista.