Ennen Tulevaisuussafaria olin vasta muuttanut Ouluun, mulla ei ollut kavereita, ei opiskelupaikkaa tai jaksamista opiskeluun, vaikka mua painostettiin kouluun. Mun mieliala oli tosi huono eikä mulla ei ollut mitään tietoa, mitä haluaisin. Mua ei kiinnostanut mikään, eikä ollut jaksamista.

Työpajoista olen saanut rohkaisua omiin vahvuuksiin. Olen tutustunut uusiin ihmisiin ja olen saanut itsevarmuutta ja kannustusta omiin taitoihin ja unelmiin. Osaan ja uskallan olla oma itseni! Olen saanut työpajoista tekemistä sen sijaan, että olisin jäänyt päiväksi yksin. Työpaja on tavallaan pakottanut mut taas ihmisten ilmoille. Jaksan käydä nykyään muutenkin ulkona ja tehdä mielekkäitä asioita. Arjen rutiinit ovat hieman parantuneet.

Erityisesti mieleen on jäänyt mahtava porukka, ihanat ja kannustavat ohjaajat ja se, että voin tulla aamulla juuri omana itsenäni työpajaan. Olin sitten väsynyt, surullinen tai ylienerginen häsleri, kukaan ei väheksy minua.

Tulevaisuuden suunnitelmani on viettää joulu rennosti ja tammikuussa olisi tarkoitus aloittaa opiskelut. Alan suunnitella ja valmistautua omaan, itsenäiseen elämään. Aion saada mt-ongelmani [mielenterveysongelmani] kuntoon, että voisin taas elää normaalisti ja olla onnellinen nuori.

Olin sitten väsynyt, surullinen tai ylienerginen häsleri, kukaan ei väheksy minua.

Janita, 16 vuotta

Työpajassa oleminen on minusta tosi mukavaa. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun pääsin mukaan Tulevaisuussafari-ryhmään. On tosi paljon nuoria, joilla on samantyyppinen vaikea elämäntilanne. Olen iloinen, että just minä sain olla mukana. Se tuli just oikealla hetkellä mulle ja on auttanut paljon. Tulevaisuuteni on hieman selkeytynyt ja ajattelen positiivisemmin.

Haluaisin sanoa nuorille, jotka harkitsevat työpajaan osallistumista: kannattaa osallistua! Se on tosi mukavaa. Sieltä saa paljon uusia asioita ja uusia ihmisiä. Työpaja voi auttaa just sua monella tapaa. Omat vahvuudet, unelmat ja tulevaisuus selkeytyy, saat kannustusta ja pääset vahvistamaan omia taitoja. Hae ihmeessä mukaan! 😊”

Kirjoittaja osallistui Tulevaisuussafari-toimintaan Oulussa syksyllä 2021. Tulevaisuussafari on Lasten ja nuorten säätiön koordinoima hanke, jonka paikallisesta toiminnasta Oulussa vastaa Kulttuuriosuuskunta ILME. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus.

Tue Lasten ja nuorten säätiön työtä lahjoittamalla

Tehtävämme on vahvistaa lasten ja nuorten tulevaisuususkoa. Toimintamme tavoittaa vuosittain kymmeniätuhansia lapsia ja nuoria.

Helpoiten lahjoitat MobilePaylla numeroon 35715.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1