Olen Siiri ja olen 27-vuotias. Olen kotoisin Kuopiosta, jossa olen osallistunut Huuma-työpajoihin vuodesta 2019 lähtien. Huumaan osallistuminen jännitti minua aluksi paljon. Ohjaajat ja muu ryhmä loivat kuitenkin turvallisen tilan, ja vähitellen rohkaistuin ja vapauduin enemmän.

Koronan myötä emme voineet jatkaa toimintaa “isolla” porukalla, joten saimme mahdollisuuden yksilötyöskentelyyn. Meille tarjoutui mahdollisuus tehdä oma teos. En olisi uskonut Huuman alussa, että olisin uskaltanut. Mutta minä uskalsin!

Jos video ei näy upotuksena, avaa linkki YouTube-videoon tämän jutun lopusta.

Olen teokseen hyvin tyytyväinen. Kun mietin sen tekemistä, minulle tuli heti visio metsästä ja kaatuneista puunrungoista. Se toteutettiin ja teoksen tekemisessä olivat mukana ihanat [taiteilijaohjaajat] Anna-Maria Väisänen ja Eevi Tolvanen.

Huuman kautta tutustuin paremmin Kuopiossa toimivaan Anti-festivaaliin. Olimme ryhmän kanssa mukana festivaaleilla vuonna 2020.

Pidin myös oman työpajan Kuopion SYLI-keskuksella [Syömishäiriöliiton paikallistoiminta Kuopiossa], mikä oli hyvin hieno kokemus. Työpajan pitäminen oli tärkeä askel omalla toipumisen tielläni. Haaveenani on toteuttaa teos, jossa käsittelen omaa syömishäiriötä ja siitä toipumista.

Huuma on antanut minulle paljon!

Kirjoittaja osallistui Huuma-toimintaan Kuopiossa 2019–2020. Huuma oli Lasten ja nuorten säätiön koordinoima hanke, jonka paikallisesta toiminnasta Kuopiossa vastasi Anti-festivaali. Hanketta rahoittivat Euroopan sosiaalirahasto, osallistuvat kunnat ja Urlus-Säätiö.

Tue Lasten ja nuorten säätiön työtä lahjoittamalla

Tehtävämme on vahvistaa lasten ja nuorten tulevaisuususkoa. Toimintamme tavoittaa vuosittain kymmeniätuhansia lapsia ja nuoria.

Helpoiten lahjoitat MobilePaylla numeroon 35715.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1