Käsitys tulevaisuudesta vaikuttaa käyttäytymiseen ja tässä hetkessä tehtäviin valintoihin. Joskus tulevaisuuden ajattelu voi tuntua nuoresta ylitsepääsemättömän vaikealta, mikä voi vaikeuttaa esimerkiksi itselle sopivan opiskelu- tai työpaikan löytämistä.  

Koulutuksessa opit hyödyntämään erilaisia toiminnallisia harjoituksia, joita voit tehdä yhdessä nuorten kanssa. Niiden avulla nuoren on mahdollista tarkastella tulevaisuutta eri näkökulmista sekä oppia samalla enemmän omasta itsestään. 

Harjoitusten avulla herätellään nuoren mielikuvitusta mahdollisten tulevaisuuksien kuvittelemisessa. Mielikuvitus auttaa nuorta hahmottamaan omaa potentiaalia ja tunnistamaan itseä kiinnostavia asioita. Harjoituksissa käsitellään sekä yleistä että omaa tulevaisuutta ja tehdään sitä konkreettiseksi eri tavoin. Ne sisältävät sekä matalan kynnyksen yksilö- ja ryhmätehtäviä että enemmän heittäytymistä ja luovuutta vaativia harjoituksia. 

Koulutus perustuu Lasten ja nuorten säätiön julkaisuun Harjoituksia tulevaisuustyöskentelyyn: Näin käsittelet tulevaisuutta luovasti nuorten kanssa. Koulutus antaa hyvän pohjan käyttää opasta ja sen sisältämiä harjoituksia omassa työssäsi nuorten kanssa. 

Aika: Torstaina 21.9. ja torstaina 12.10. klo 14–16

Paikka: Verkkokoulutus Teams-alustalla 

Kenelle: Koulutus on suunniteltu erityisesti TUVA-ympäristössä työskenteleville ammattilaisille

Koulutus on maksuton, ja se järjestetään osana Lasten ja nuorten säätiön Taidot elämään -toimintaa. Kouluttajana toimii asiantuntija Anna Jussilainen.

Aiemmista koulutuksista sanottua:

“Ihanan käytännönläheistä, kiitos erityisesti harjoituksista.” 

“Todella hyvä koulutus, diat olivat selkeä ja kouluttaja todella selkeä ja rauhallinen!” 

“Minusta oli mukavan sopivasti teoriaa, harjoitusvinkkejä sekä muutamia omia harjoituksia.” 

“Todella käyttökelpoisia harjoituksia.” 

Lisätietoja:

Anna Jussilainen

asiantuntija

anna.jussilainen@nuori.fi

050 320 7273

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1