Ekologisen jälleenrakennuksen toteuttamisessa kasvatuksella ja koulutuksella on tärkeä rooli. Niiden kautta voidaan lisätä ihmisten tietoisuutta elämämme planetaarisista reunaehdoista, uudistaa maailmankuvamme ja elämäntapaamme sekä vahvistaa taitoja osallistua kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.  

Webinaarissa perehdytään siihen, miten ekologinen jälleenrakennus haastaa koulujen ja oppilaitosten johtamista ja toimintakulttuuria. Miltä näyttää oppimisen ja koulutuksen tulevaisuus ekologisen jälleenrakennuksen maailmassa? 

Tulevaisuuskoulu järjestää perusopetuksen ja toisen asteen rehtoreille maksuttoman webinaarin, jossa tarkastellaan rehtoreiden ja johtamisen mahdollisuuksia vastata ekologisen jälleenrakennuksen haasteisiin. 

Webinaarin huippuasiantuntijoina toimivat Sitran ennakoinnin johtava asiantuntija, tulevaisuudentutkimuksen dosentti Mikko Dufva, OKKA-säätiön suunnittelupäällikkö Erkka Laininen ja Tulevaisuuskoulun perustaja, tulevaisuudentutkija Otto Tähkäpää.

Lisäksi kuulet Tulevaisuuskoulun valmennusohjelmaan osallistuneiden rehtoreiden kokemuksia siitä, kuinka he ovat johtaneet toimintakulttuurin muutosta omassa työpaikassaan. 

Webinaari on osa Tulevaisuuskoulun ekologisen jälleenrakennuksen johtamisvalmennusta. Valmennusta rahoittaa Opetushallitus.  

Lisätietoja:

Paula Tyrväinen

Tulevaisuuskoulun ohjelmapäällikkö

paula.tyrvainen@nuori.fi

Webinaarin puhujat:

Mikko Dufva, ennakoinnin johtava asiantuntija (Sitra), tulevaisuudentutkimuksen dosentti

Mikko Dufva on Sitran tulevaisuusasiantuntija ja tulevaisuudentutkimuksen dosentti Aalto-yliopistossa. Hän tarkastelee työkseen tulevaisuuden kehityskulkuja, niiden välisiä jännitteitä ja tulevaisuuteen liittyviä mielikuvia. Lisäksi hän pyrkii tunnistamaan ei-ilmeisiä, mutta tulevaisuuden kannalta merkittäviä asioita. Mikolla on laaja kokemus ennakoinnista ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi tulevaisuutta koskevan tiedon tuottamisesta ja systeemisestä ennakoinnista. 

Hän tarkastelee työkseen tulevaisuuden kehityskulkuja, niiden välisiä jännitteitä ja tulevaisuuteen liittyviä mielikuvia. Lisäksi hän pyrkii tunnistamaan ei-ilmeisiä, mutta tulevaisuuden kannalta merkittäviä asioita. Mikolla on laaja kokemus ennakoinnista ja hän on väitellyt tekniikan tohtoriksi tulevaisuutta koskevan tiedon tuottamisesta ja systeemisestä ennakoinnista.   

Erkka Laininen, suunnittelupäällikkö (OKKA-säätiö)

Erkka Lainisella on 20 vuoden kokemus opetusalan kestävyysasioiden kehittämisestä ja opettajien täydennyskoulutuksesta. Hän vastaa Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifioinnista ja on kirjoittanut useita tutkimusartikkeleita uudistavasta oppimisesta. Parhaillaan hän kehittää oppilaitosten kestävän tulevaisuuden indikaattoreita, joilla tarkastellaan, miten oppilaitos voi kehittyä tulevaisuutta ennakoivaksi ja yhteiskuntaa uudistavaksi muutosagentiksi. 

Otto Tähkäpää, Tulevaisuuskoulun perustaja ja tulevaisuudentutkija

Otto Tähkäpää on kansainvälisestikin palkittu tulevaisuusasiantuntija, joka on kouluttanut peruskoulun, lukion, ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön henkilöstöä tulevaisuudentutkimuksen, ennakoinnin ja kestävän tulevaisuuden teemoihin lukuisissa koulutuksissa, työpajoissa ja kursseilla. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1