Tulevaisuuskoulu tarjoaa nuorille mahdollisuuden oppia tulevaisuusajattelua suoran lähetyksen merkeissä Tulevaisuuspäivänä 15.3.2024. Lähetyksessä näyttelijä Christoffer Strandberg johdattaa katsojat tarinalliselle seikkailulle vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin. Yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille suunnattu lähetys alkaa kello 9.30 ja kestää 45 minuuttia. Lähetyksen tallenne on katsottavissa saman päivän ajan. Lähetyksen pääkieli on suomi, mutta sitä voi seurata myös ruotsiksi.

”Tulevaisuusajattelun taidot auttavat nuoria toimimaan nopeasti muuttuvassa maailmassa. Tässä ajassa ja maailman tilanteessa nuoret tarvitsevat lisää myönteisiä kokemuksia siitä, että tulevaisuuteen voi vaikuttaa ja juuri niitä haluamme Tulevaisuuspäivänä tarjota”, kertoo Tulevaisuuskoulun ohjelmapäällikkö Paula Tyrväinen.

Tällä hetkellä Tulevaisuuspäivän viettoon on ilmoittautunut 222 koulua ja yli 7700 nuorta. Tulevaisuuspäivän lähetystä voi seurata myös ilman ennakkoilmoittautumista Tulevaisuuskoulun sivuilta

Tulevaisuuspäivänä julkistetaan myös ensimmäinen luku Tulevaisuuskoulun digitaalisesta oppimateriaalista, joka on vie yläkoululaiset seikkailulle Tulevaisuusviraston uumeniin. Seikkailu Tulevaisuusvirastossa on oppimateriaali, jonka sisältämät videot, kuunnelmat, tehtävät ja testit on suunniteltu innostamaan nuoret kuvittelemaan tulevaisuuksia ja ottamaan tulevaisuusajattelua haltuun. Seikkailu Tulevaisuusvirastossa saa jatkoa, kun loput kolme lukua julkistetaan syksyllä 2024. Syksyllä seikkailemaan pääsee suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi. 

Kaikille avointa digitaalista Tulevaisuuskoulua ovat mukana rakentamassa Tietoevry ja UPM.

Lisätietoja

Paula Tyrväinen

paula.tyrvainen@nuori.fi

040 530 2988

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1