Sivusto tarjoaa monipuolista tietoa työelämästä ja mahdollisuuden oppia työelämätaitoja. Verkkopalvelua on kehitetty viime vuodesta lähtien tiiviissä yhteistyössä nuorten, oppilaitosten ja työnantajien kanssa.  

“TET on suomalainen innovaatio, jossa löytyy paljon kehittämispotentiaalia. Meidän on tärkeää pitää TET nopeasti muuttuvan työelämän vauhdissa mukana. Uudella palvelulla vastataan muuttuvan työelämän haasteisiin ja sen myötä nuorten mahdollisuudet tutustua työelämään monipuolistuvat ja lisääntyvät”, kertoo TET.fi-palvelun ohjelmapäällikkö Heidi Harju. 

Vantaalla oppilaanohjauksen kehittämistyötä tekevä opinto-ohjaaja Mari Nilsen on osallistunut TET.fi:n kehittämiseen oppilaidensa kanssa. 

“TET.fi-palvelulle on kouluissa ja yrityselämässä valtava tarve! Palvelu tulee helpottamaan kouluarkeamme, kun ei tarvitse kantaa erikseen huolta siitä, että jokainen nuori löytää TET-paikan. Sen lisäksi, että TET.fi-palvelun kautta nuorille avautuu lisää mahdollisuuksia suorittaa itselleen antoisia työelämäjaksoja, yrityksille tarjoutuu upea mahdollisuus innostaa ja sitouttaa nuoria eri aloille”, Nilsen iloitsee. 

Monet yritykset ovat olleet mukana kehittämistyössä 

Koska TET.fi on netissä toimiva palvelu, tarvittiin sen toteuttamiseen erityistä osaamista. TET.fi:n TET-paikkojen hakutoimintoa kehitetään yhteistyössä Alma Median ja työnhakupalvelu Joblyn kanssa. 

“Meille oli erityisen tärkeää olla mukana rakentamassa ja kehittämässä TET.fi-palvelua, jotta kaikilla koululaisilla eli tulevaisuuden työnhakijoilla olisi yhdenvertaiset ja monipuoliset mahdollisuudet tutustua työelämään. Toivomme, että muutkin yritykset lähtevät mukaan tarjoamaan TET-paikkoja ja tukemaan nuorten työelämään tutustumista”, kannustaa markkinointijohtaja Annika Ruola Joblylta.  

Joukko yrityksiä on tarjonnut nuorille TET-paikkoja jo TET.fi-palvelun kehittämisvaiheessa. Mukana ovat tähän mennessä olleet muun muassa Restel, Orion, Deloitte, Stora Enso, HKScan ja Technopolis. 

Ensimmäiset 500 TET-paikkaa ovat nyt jaossa 

TET.fi:n käyttöönotto tapahtuu ensimmäisenä pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereen, Turun ja Imatran seuduilla. Nyt tarjolla on ensimmäiset 500 TET-paikkaa näillä paikkakunnilla. 

“Kutsumme erityisesti näiden alueiden yritykset ja työnantajat mukaan tarjoamaan TET-paikkoja palvelumme kautta. Toivomme, että monet yritykset avaavat ovensa nuorille ja haluavat olla mukana tekemässä työelämään tutustumisesta nuorille entistä antoisampaa”, Harju kertoo. 

TET.fi tarjoaa tukea myös opettajille ja työnantajille TET-järjestelyissä valmiiden materiaalien, viikkoaikataulujen ja projektitehtävien muodossa. Nämä materiaalit ovat jo kaikkien saatavilla alueesta riippumatta. 

Palvelun kehittäminen jatkuu ja tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä TET.fi-sivusto palvelee valtakunnallisesti 30 000 työelämään tutustuvaa nuorta, tulevaisuudessa vielä useampaa. Yhteensä TET-jakson suorittaa vuosittain 125 000 nuorta. 

Lisätietoja:

Heidi Harju

Heidi Harju

ohjelmapäällikkö 

heidi.harju@nuori.fi  

050 428 2031 

Siirry TET.fi-palveluun tästä

Seuraa TET.fi-palvelua Tiktokissa: tet_fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1