Spring-ideakilpailu kutsuu kaikki alle 20-vuotiaat äänestämään ennakkoon Springin voittajaa. Ennakkoäänestyksessä voi antaa äänensä jollekin Springin kuudesta finalistitiimistä, jotka pyrkivät tekemään maailmasta toiveikkaampaa aktivoimalla nuoria, vahvistamalla mielenterveyttä, tarjoamalla mahdollisuuden löytää harrastuskavereita ja tukea matematiikan opiskeluun sekä lisäämällä metsien monimuotoisuutta. 

Nuoret pääsevät vaikuttamaan Spring-voittajien valintaan suorassa finaalilähetyksessä 7.5. kello 13 Yle Areenassa 

Kuudesta finalistista valitaan kolme voittajaa, jotka valitaan ja julkistetaan Lloyd Libison ja Eva-Li Teirin juontamassa kaksikielisessä Spring-finaalilähetyksessä. Springin finaalia voi seurata suorana lähetyksenä 7.5. kello 13 Yle Areenasta. Spring kutsuu erityisesti yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset mukaan seuraamaan finaalilähetystä.  

Finaalissa julkistettavien voittajien valintaan vaikuttavat sekä nuorten antamat ennakkoäänet että lähetyksen aikainen yleisöäänestys. Voittajien valinnassa nuorten antamilla ennakkoäänillä ja yleisöäänillä on 70 prosentin painoarvo. Loput 30 prosenttia muodostuvat Spring-raadin antamista äänistä. 

Spring-raadin muodostavat Moaffak Ahmed, Martti Hetemäki, Aino BergiusTimo Holmström, Marjukka Mäkinen ja Jorma Ollila, joilla on monipuolista osaamista ideoiden kehittämiseen ja ideoinnin tukemiseen liittyen. Raati on myös päässyt seuraamaan finalistitiimien matkaa ja ideoiden kehittymistä Spring-ideakilpailun alusta saakka. 

Springin voittajaksi valittujen kolmen tiimin kaikki jäsenet palkitaan kesätyöllä ja opintomatkalla Kööpenhaminaan. Kesätyön ja opintomatkan aikana tiimit saavat mahdollisuuden tehdä ideoistaan totta. 

Finalistitiimeihin ja heidän ideoihinsa voi tutustua jo nyt lyhyiden videoiden avulla, jotka löytyvät Springin nettisivuilta. Ennakkoäänestys päättyy 7.5. kello 10. 

Spring on valtakunnallinen ideakilpailu 15–19-vuotiaille nuorille, johon osallistutaan 3–5 hengen tiimeissä. Spring etsii ideoita, jotka tekevät tulevaisuudesta toiveikkaamman. Lue lisää ideakilpailusta: thisisspring.fi 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Key Finnish Swedish English
1